DurfBesparen.be durf besparen .be

Internet & TV vergelijken

Vergelijk 354 internet abonnementen van 16 providers

Internet, bellen en TV

Durf vergelijken en vind de beste internetprovider.

Wilt u goedkoper internet, bellen en TV? U hoeft de websites van internetaanbieders hiervoor niet langer af te gaan: DurfBesparen.be vergelijkt alle providers en toont u de beste internet, bellen en TV aanbiedingen. Zo surft u goedkoper of krijgt u meer voor hetzelfde geld.

Vergelijk 354 internet abonnementen van 16 providers

Hoe verander je van internetprovider?

1 U vergelijkt de prijzen voor internet op DurfBesparen.be
2 U kiest een nieuw internetabonnement
3 Internetproviders ontzorgen u dankzij EasySwitch
4 Alle toestellen wordt geïnstalleerd en aangesloten
5 U geniet van een snellere en betere internetverbinding
Ja, u neemt uw huidig telefoonnummer neemt u gratis mee over naar de nieuwe operator. Vermeldt bij uw aanvraag uw huidig klantnummer, en de nieuwe operator regelt vervolgens alles met de vorige provider.
Ja, u kan uw huidige telefoonnummer mee overnemen naar uw nieuwe woonst, op voorwaarde dat u binnen dezelfde netregio blijft wonen, en aldus over hetzelfde netnummer kan beschikken. (03 voor Antwerpen, 09 voor regio Gent, etc.)
Glasvezel internet is supersnel internet waarbij u gebruik maakt van een glasvezelverbinding tot bij u thuis. Veel providers gebruiken ook de term Fiber-internet hiervoor.
Een speedtest is dé manier om uw internetsnelheid te meten. De speedtest meet, analyseert, en vergelijkt binnen enkele seconden je internetconnectie. De snelheid wordt aangeduid in Megabit per seconde (Mbps of Mb/s). Het kost u niets en u bent ook tot niets verplicht. De test geeft inzicht in de kwaliteit van uw internetverbinding. Door de snelheid van uw VDSL, ADSL, kabel- of glasvezellijn te meten, komt u achter de werkelijke capaciteit. Dit geeft u tegelijk een goed beeld of er ergens verstorende factoren zijn die de snelheid van uw verbinding beïnvloeden. [Check uw eigen internetsnelheid hier](/internet-bellen-tv/speedtest)
Glasvezelnetwerken worden continue uitgebreid door verschillende glasvezel aanbieders. Dekking is voorlopig vrij gefragmenteerd doorheen gans Vlaanderen. De kosten voor het aanleggen van een glasvezelnetwerk zijn vrij hoog, dus daarom wordt telkens eerst bestudeerd waar het economisch leefbaar is om die investering te doen. Begrijpelijkerwijs zullen eerst stedelijkere gebieden aan de beurt komen, voor de minder bevolkte landelijke gebieden.
Nee, u kan enkel een abonnement afsluiten als het netwerk u op uw adres beschikbaar is, of alleszins binnenkort aangelegd wordt. Verschillende netwerkaanbieders werken met een wachtlijst vooraleer ze beginnen met de werken bij u op straat. Zodra ze een minimum aantal geïnteresseerden hebben op uw straat, dan pas worden de werken ingepland.
Ja en nee. Sluit Telenet zeker niet uit als u op zoek bent naar supersnel internet. Telenet heeft een hybride vorm van glasvezelnetwerk. Zij gebruiken glasvezel om vanaf hun centrale internet tot bij u op de straat te brengen. Maar voor het laatste stukje, dat van de straat tot bij u thuis binnen komt, wordt echter nog geen glasvezel gebruikt. Hiermee behalen ze quasi gelijkwaardige snelheden, en aangezien de infrastructuur er nu al ligt, moeten er geen werken meer gebeuren bij u op straat. Voor grote bedrijven bieden ze wel een pure vorm van glasvezel naar, onder de merknaam iFiber. Maar dit is een echt B2B product, en niet beschikbaar voor particulieren.
Glasvezel kan veel hogere snelheden behalen dat de huidige breedbandtechnologieën. Maar de snelheid is ook afhankelijk van welk pakket u afneemt. Een glasvezelpakket van 100 Mbps is goedkoper dan eentje van 500 Mbps... Technisch gezien heeft glasvezel een aantal voordelen tov. bestaande internettechnologieën zoals VDSL en Coax-kabel. Op een glasvezelnetwerk surft u aan lichtsnelheid, en heeft u geen last van andere gebruikers op de lijn of van afstand tot de centrale. Bijkomende voordeel is dat zowel de download- als uploadsnelheid identiek (kunnen) zijn. Hierdoor is glasvezel enorm interessant voor bedrijven die veel data verbruiken.
De prijs van een glasvezelabonnement is doorgaans niet duurder of goedkoper dan een abonnement via een ander netwerk zoals VDSL of kabel. Wel zijn de installatiekosten doorgaans iets hoger, daarom raden we zeker aan de promoties goed in de gaten te houden. Bij de uitbouw van hun fiber netwerk bieden operatoren vaak gratis installatie aan voor de eerste gebruikers.
Doe zeker de glasvezel beschikbaarheidstest op de site van de provider die je wilt. Glasvezel is nog niet overal beschikbaar en is zelfs op straat/huisnummer niveau bepaald. Klik door op het pakket dat u wenst, en voor de test uit op de website van de provider.
Ja, een glasvezelaansluiting vereist een ander soort kabel dat bij u thuis wordt aangesloten en een andere modem om te surfen. Installatiekosten voor glasvezelinternet liggen doorgaans hoger dan voor regulier internet. Hou dus zeker de installatiepromoties en kortingen in de gaten om kosten te drukken.
In een alles-in-1 pakket combineert u verschillende telecom diensten, en hiervoor krijgt u van de provider maandelijkse pakketkorting tov. als u elk van die diensten apart zou afnemen bij hen. Operatoren stunten ook meestal met grotere kortingen of promoties als u een pakket bij hen afneemt.
Downloadsnelheid is de belangrijkste factor waarmee rekening wordt gehouden bij het bepalen van de snelheid van een lijn. Het is een meting van hoe snel uw device gegevens van internet ontvangt. De meeste internetverbindingen downloaden veel sneller dan ze uploaden en de meeste webactiviteiten, zoals online browsen en video’s streamen, zijn voornamelijk afhankelijk van het downloaden van gegevens. Hoe hoger het getal dat uw snelheidstest geeft, hoe beter. Omgekeerd meet uploadsnelheid hoe snel uw apparaat gegevens naar internet verzendt. De meeste internetverbindingen worden veel sneller gedownload dan ze uploaden. En net als bij de downloadsnelheid, hoe hoger het nummer, hoe beter. Latentie, ook bekend als ping, is de hoeveelheid tijd die het duurt voordat gegevens die vanaf uw computer zijn verzonden, een andere aangesloten computer bereiken en vervolgens terugkeren. Hoe hoger de latentieperiode, hoe langer de responstijd is. Dus hoe lager de latentie, hoe beter.
Het is verstandig om eerst even na te denken of en waarvoor u elke diensten gaat gebruiken. - Internet; waarvoor ga ik internet vooral gebruiken, en met hoeveel mensen tegelijk gaan we dit doen? - TV; heb ik die TV echt nog nodig, of heb ik genoeg aan Netflix of andere streaming dienst? - Bellen; gebruik ik die vaste lijn nog wel vaak genoeg? Gebruik ik niet eerder enkel mijn mobieltje? Eens u deze keuzes hebt gemaakt, kan u u ideale pakket vinden door gebruik te maken van de vele filtermogelijkheden die onze vergelijkers u bieden.
Als u een e-mailadres heeft bij online dienstverleners als Gmail, Outlook, Hotmail, dan kan u dit zeker behouden. Heeft u echter een e-mailadres van de provider zelf (bv. uwnaam@telenet.be of uwnaam@skynet.be) dan heeft u nog 1,5 jaar toegang tot deze mailbox. Gebruik die tijd om belangrijke e-mails over te zetten naar een nieuwe account.
Veel providers rekenen een activatiekost aan ter compensatie van het activeren van uw abonnement op hun netwerk. Installatiekosten zijn pas verschuldigd als ze een technieker aan huis moeten sturen, die regelt vervolgens alles binnenshuis. Hou zeker de promoties in de gaten, want vaak worden er serieuze tijdelijke kortingen hierop gegeven.
Ja, dat is meestal geen enkel probleem. De internetprovider zorgt er dan eerst voor dat hun signaal wordt geactiveerd op uw lijn, en vervolgens dient u eigenlijk enkel de nieuwe modem aan te sluiten. Vroeger was de installatie omslachtiger, maar tegenwoordig kunnen de meeste mensen die zelf. Mocht u alsnog hulp nodig hebben, contacteer dan de klantendienst van uw nieuwe internetprovider voor bijstand, of vraag alsnog om een technieker.
Nee, u moet nooit direct aan de monteur geld betalen voor de installatie. De installatiekost zal simpelweg op uw eerstvolgende factuur apart aangerekend worden.

Welkom op DurfBesparen.be. We gebruiken cookies om het gebruiksgemak van onze site sterk te verbeteren. Door verder te surfen gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.